3 tips om te besparen op je mobiele telefoonkosten

Iedereen wil besparen op zijn mobiele telefoonkosten. Niet gek, want veel consumenten zijn per maand een behoorlijk bedrag kwijt aan bellen, sms´en en dataverkeer. Reden te meer om eens te kijken op welke manieren je kan besparen op je telefoonrekening.

tip 1: sluit een grotere bundel af

Het klinkt misschien vreemd, maar je kunt beter een grotere bundel afsluiten. Bij veel abonnementen betaal je buiten de bundel een veel groter tarief. Dit tarief kan wel tot 10x hoger zijn dan binnen de bundel. Kijk dus wat je ongeveer verbruikt en ga daar dus boven zitten bij het afsluiten van een abonnement.

tip 2: zonder toestel: sim-only

Een sim-only is een stuk goedkoper dan een “gewoon abonnement”. Dit kan zomaar een besparing opleveren van 50%. Het enige verschil is dat je hierbij geen telefoon krijgt. Het kan dus ook lonen om een simlockvrije telefoon te kopen en hier een sim-only abonnement op te zetten.

tip 3: besparen op SMS, bel en data verkeer

Waarom zou je nog sms’en? Er zijn voldoende (gratis) alternatieven. Maak gebruik van What’s app of maak gebruik van Skype. Dit zijn prima alternatieven voor SMS en bellen. Je hebt hiervoor wel een internetverbinding nodig. Maar met een minimale internetbundel kom je vaak al voldoende uit.

Dataverkeer is de laatste jaren alleen maar duurder geworden. De tijden van onbeperkt snel internet zijn helaas voorbij. Tegenwoordig zit er een limiet op vrijwel elke internetbundel. Toch kun je met een relatief lage internetbundel vaak toch wel de maand doorkomen. Je kunt thuis of op het werk vaak wel een WIFI verbinding hiervoor gebruiken. Ook kun je tegenwoordig in winkelcentra, restaurants en winkels gebruik maken van gratis WIFI. Maak hier dan dus ook gebruik van! Een handige tip is om in te stellen dat je mail, updates en meer alleen via een WIFI verbinding mag ophalen. Vermijd verder zoveel mogelijk het gebruik van Youtube en stel het downloaden zoveel mogelijk uit als je zonder WIFI zit. Op deze manier bespaar je behoorlijk wat MB’s uit die je ook makkelijk met een WIFI verbinding kan ophalen.

 

Plaats een reactie